top of page
Post: Blog2 Post

Keto Vanille ijs 400 ml

Ingrediënten:

- 150 ml amandelmelk

- 150 ml slagroom

- 60 gr kristal sweet

- 3 eidooiers


Bereiding:

Verwarm de amandelmelk met de slagroom en de vanille aroma, let op dat je het niet laat koken.

Klop 3 eidooiers met 60 gr kristel sweet even dik en schuimend. Voeg het daarna toe aan het melk mengsel en warm het geheel zachtjes door tot een mooie dikke vla. In het begin ligt er nog een flinke laag schuim op de massa, zodra het begint in te dikken trekt dit weg. Wanneer het schuim bijna geheel weg is, is de vla doorgaans ook goed. Laat de vla afkoelen en zet 30 minuten in de koelkast om echt goed koud te worden. Giet de vla over in een diepvries bakje, leg vershoudfolie op de vla en sluit af met een deksel. Zet voor 2 uur in de vriezer tot de randen hard worden.

Mix het daarna in de mixer, goed flink door en doe het weer terug in het diepvries bakje. Opnieuw met vershoudfolie en herhaal dit na 1,5 uur nog eens om zo’n egaal mogelijk ijsje te hebben. Daarna laat je alles goed invriezen. Haal eventjes uit de vriezer voor je het gaat eten, het worden steviger dan “normaal ijs”.

Eet smakelijk!


Voedingswaarde 100 ml

- Kcal 137

- Khd 1.2

- Ei 1.4

- Vet 14.1


Heb jij dit recept gemaakt of een variant ervan? Ik zou het leuk vinden als je het zou delen op social media, mij kan je erin taggen met @keto_ilona

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page