top of page
Post: Blog2 Post

Keto Alfajores

Recept in samenwerking met Anne van Fun and healthy food

voor 16 koekjes


Ingrediënten

Vulling karamel

Topping


Bereiding

Maak een deeg door alle ingrediënten in een mengkom te doen. Kneed het geheel tot het een deegbal wordt. wikkel in het huishoudfolie en 30 min in de koelkast laten rusten.

Verwarm de oven voor op 165ºC.

Leg u een stuk bakpapier op de aanrecht. Haal het deeg uit de koelkast en leg op het stuk bakpapier. Leg er nu een stuk huishoudfolie op en rol met een deegroller het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte.

Maak met een koekjes uitsteker (5cm) ca 32 rondjes uit het deeg. Leg de rondjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Bak de koekjes voor voor 12 minuten goudbruin.

Ondertussen ga je de karamelvulling maken door alles, behalve xanthaangom, in steelpan te doen en te laten koken. Als het kookt, zet je het vuur middelhoog en laat het ongeveer 10 à 15 minuten sudderen. Roer af en toe met een garde door. Daarna roer je de xanthaangom erdoor en zet het vuur uit. Roer dan met de garde nog door tot het verder begint in te dikken.

Als de koekjes afgekoeld zijn, schep je op 16 koekjes een lepeltje karamel vulling.

Smelt de chocolade met kokosolie in de magnetron (30 seconden 750 watt) en roer daarna door tot het gesmolten is. Geen magnetron? Smelt het dan volgens de au-bain-marie methode. Leg een snijplank klaar met huishoudfolie. Dip de koekjes voor de helft in de chocolade en bestrooi met kokosrasp. Leg de koekjes op de snijplank en laat daarna voor 15 minuten in de koelkast uitharden.


Geniet ervan!


Voedingwaarde 1/16:

kCal 126 | Khd 0.9 | Ei 2.5 | Vet 12.2


Keto Alfajores

Keto Alfajores0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page