top of page
Post: Blog2 Post

Keto Babka 12 pl.

Ingrediënten:

- 120 ml amandelmelk

- 7 gr gist

- 300 gr amandelmeel

- 1 ei

- 40 gr gemengde notenBereiding:

Verwarm de amandelmelk, in de magnetron is dat het makkelijkst. Voeg 7 gr gist en 2 tl Steviala ery-pure toe en zet opzij. Je ziet vanzelf dat het gaat borrelen, dat is goed.

Meng het amandelmeel met kristal sweet en 1 ei, voeg de melk langzaam en al roerend toe, kneed het deeg goed stevig, het blijft wat plakkerig en nattig, blijf door kneden tot het deeg alles heeft opgenomen het minder nat is geworden en maak een grote bal van het deeg.

Laat het deeg minstens 30 minuten rusten.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Hak de gemengde noten grof, smelt notenboter met de chocola au-bain-marie, dit is de beste manier zonder dat het chocola kan verbranden.

Bekleed je cakevorm met bakpapier.

Kneed het deeg met je handen nog goed en maak een langwerpige vorm zodat het in je cakevorm past. Snij met een mes diagonaal wat in het deeg (een stukje) zodat je een soort vlecht creëert. Giet in de gemaakte sneetjes de gesmolten chocola en strooi de noten erover.

Bak het brood voor 30 minuten op 180°C, draai de temperatuur naar 150°C en bak nog eens 30 minuten. Check voordat je het uit de oven haalt nog even met een satéprikker of dit goed gaar is van binnen.

Heerlijk met een extra laag roomboter, Eet smakelijk!


Voedingswaarde 1/12:

- Kcal 249

- Khd 3.2

- Ei 8.6

- Vet 21.6


Heb jij dit recept gemaakt of een variant ervan? Ik zou het leuk vinden als je het deelt op social media, mij kan je erin taggen met @keto_ilona

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page