top of page
Post: Blog2 Post

Keto Donpouce (donut tompouce)

een donut met een tompouce..

 
keto_ilona keto recepten

Voor 6 Keto Donpouce tompouce van donuts


Ingrediënten donut:

Ingrediënten gele room (pudding)

 • 0,5 zakje Jell-o Vanille

 • 125 ml slagroom

Ingrediënten topping:


Bereiding:

 1. Zorg voor warm water van ongeveer 40ºC, wanneer je geen thermometer hebt kun je het checken door met je vingerkootje te voelen voelt het iets warmer dan je eigen lichaam dan zit je goed, meng hierdoor het gist.

 2. Ik heb hierin een snufje gewone suiker gedaan, dit zorg voor de activatie van het gist. wanneer je dit niet wilt dan kan je het gelijk door met het recept. wanneer je ook suiker gebruikt, laat het dan minimaal 10 minuten staan tot het water bubbelig wordt.

 3. Meng alle droge ingrediënten met elkaar voeg dan het water, gesmolten roomboter en vanille aroma toe, en kneed met de hand goed door tot een grote egale deegbal.

 4. Zet de kom opzij en bedek met een theedoek, voor minimaal 30 minuten. Ook als je geen suiker hebt gebruikt moet je deze stap niet overslaan, het zorg voor de binding van het deeg.

 5. Maak je handen een klein beetje nat met olijfolie of water en kneed het deeg nog even goed door maak daarna 6 kleine porties van 30 gram.

 6. Maak per portie een klein bolletje en druk een klein beetje platter, steek daarna met een steekvormpje een rondje uit het midden.

 7. Leg ze op een stukje bakpapier en bestrijk met het gesmolten roomboter.

 8. Zet ze met het bakpapiertje in de airfryer en bak op 200ºC voor 10-12 minuten, tot goudbruin gekleurd. (liever in de oven? 180ºC ca 20 minuten, in een silicone vorm)

 9. Leg ze op een rooster, pas op ze zijn nog heel zacht. Rol ze voorzichtig door een zoetstof naar keuze ik gebruikte Steviala 2sweet.

 10. Laat ze volledig afkoelen en maak intussen de pudding, door de jell-o met de slagroom te mixen tot egale pudding en spatel in een spuitzak.

 11. Smelt de witte chocola met de kokosolie en voeg de druppeltjes roze kleurstof aan toe voor een mooie egale roze (tompouce) kleur.

 12. Snijd de donut door midden, spuit de pudding egaal over de donut en leg de bovenkant er weer op. Dip in de roze chocola en ga zo door tot je alle donuts heb voorzien van de tompouce touch.

 13. Zet even in de koelkast tot de chocola hard is geworden en geniet!

Eet smakelijk!


Voedingswaarde 1/6:

KCal: 154 | Khd: 2.5 | Ei: 4 | Vet 14


Heb jij de Keto Donpouce gemaakt of een variant ervan? Ik zou het leuk vinden als je het deelt op social media, mij kan je taggen met @keto_ilona


Keto Donpouce tompouce banketroom

Keto Donpouce


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page