top of page
Post: Blog2 Post

Keto Mini Kaneel Donuts

Goed voor 15 Keto Mini Kaneel Donuts


Ingrediënten:

Bereiding:

Zorg voor warm water van ongeveer 40ºC, wanneer je geen thermometer hebt kun je het checken door met je vingerkootje te voelen voelt het iets warmer dan je eigen lichaam dan zit je goed, meng hierdoor het gist.

Ik heb hierin een snufje gewone suiker gedaan, dit zorg voor de activatie van het gist. wanneer je dit niet wilt dan kan je het gelijk door met het recept. wanneer je ook suiker gebruikt, laat het dan minimaal 10 minuten staan tot het water bubbelig wordt.


Meng alle droge ingrediënten met elkaar voeg dan het water, gesmolten roomboter en vanille aroma toe, en kneed met de hand goed door tot een grote egale deegbal.

Zet de kom opzij en bedek met een theedoek, voor minimaal 30 minuten. Ook als je geen suiker hebt gebruikt moet je deze stap niet overslaan, het zorg voor de binding van het deeg.

Maak intussen de kaneelsuiker door het ery-pure te mengen met kaneel en zet opzij voor later gebruik


Maak je handen een klein beetje nat met olijfolie of water en kneed het deeg nog even goed door maak daarna 14 kleine porties van 30 gram.

Maak per portie een klein bolletje en druk een klein beetje platter, steek daarna met een steekvormpje een rondje uit het midden, die stukjes kun je erna gebruiken voor de 15e donut:)

Leg ze op een stukje bakpapier en bestrijk met het gesmolten roomboter. (bewaar de roomboter voor strakjes)

Zet ze met het bakpapiertje in de airfryer en bak op 200ºC voor 10-12 minuten, tot goudbruin gekleurd.

Leg ze op een rooster, pas op ze zijn nog heel zacht, bestrijk ze nogmaals met roomboter en dip ze daarna in de kaneel suiker.

Laat ze volledig afkoelen en geniet!


Voedingswaarde 1/15: (incl suiker)

Kcal 123 | Khd 1.3 | Ei 3.9 | Vet 10.9


Heb jij Keto Mini Kaneel Donuts recept gemaakt of een variant ervan? Ik zou het leuk vinden als je het deelt op social media, mij kan je erin taggen met @keto_ilona


Keto Mini Kaneel Donuts

Keto Mini Kaneel Donuts


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page