top of page
Post: Blog2 Post

Keto Roltaart met Aardbeienmousse

Recept in samenwerking met Anne van Fun and Healthy Food


Ingrediënten

Amandelen

Vulling

Topping optioneel

  • verse aardbeien

  • toefjes overgebleven vulling


Bereiding

Verwarm de oven voor op 180ºC. Vervolgens bekleed je een bakplaat met bakpapier. Klop daarna 2 eiwitten stijf op samen met de kristal sweet vanille. In een andere mengkom mix je de 2 eidooiers, 2 eieren, amandelmeel en bakpoeder. Spatel dit daarna door de eiwitten. Verdeel vervolgens het beslag op de bakpapier. De cake wordt zeker 30×30 groot.

Smelt de roomboter met de heavenly dark. Roer het amandelschaafsel erdoorheen. Verdeel het amandelschaafsel over de cake.

Bak de cake voor 15 minuten in de oven. Haal de cake daarna gelijk uit de oven. Klop de monchou op met de frost. Pureer de aardbeien en spatel dit erdoorheen.

Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en keer de cake om. Verwijder het bakpapier.

Snij de plaat cake in 5 stroken van 6 cm. Smeer op ieder strook een swirl van strawberry supreme. Vervolgens spatel je de vulling op ieder strook cake. Hou een klein beetje vulling over voor de topping. Nu ga je de cake oprollen.

Begin met een strook en rol die op. Vervolgens leg je hem op de volgende strook en rol deze eromheen. Ga zo door tot al je stroken cake op zijn. Druk ondertussen voorzichtig de cake aan. Zet de roltaart op een bord en laat hem 60 minuten in de koelkast staan om op te stijven.

Maak nu de topping door de vulling in een spuitzak te doen met een mooi spuitmondje. Maak een aantal toefjes en versier met verse aardbeien.

Bewaar in de koelkast in huishoudfolie of een afgesloten trommel. Zonder topping kun je de roltaart ook invriezen.


Voedingswaarde 1/8

kCal 205 | Khd 1.8 | Ei 7.9 | Vet 16.7


Heb jij de Keto Roltaart met Aardbeienmousse gemaakt of een variant ervan? Ik zou het leuk vinden als je Anne en mij tagt op social media, met @anne.funhealthyfood & @keto_ilonaKeto Roltaart met Aardbeienmousse

Keto Roltaart met Aardbeienmousse

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page