top of page
Post: Blog2 Post

Koolhydraatarme Appel Kaneel Bites

Recept in samenwerking met Anne van Fun and Healthy Food


Ingrediënten

Bodem

Appelvulling

Topping

  • 175 gram appel kwark optimel

  • 3 blaadjes Gelatine + 30ml water

  • 50 ml Slagroom

  • 15 gram Steviala Frost


Bereiding

Verwarm de oven voor op 170ºC.

Maak de bodem door alle ingrediënten voor de bodem toe te voegen aan een mengkom.

Mix het geheel tot een glad deeg. Verdeel het deeg in 12 porties en vul 12 muffinvormen met het deeg. Druk goed aan met je vingers of gebruik de onderkant van een glas.

Maak de appel vulling door de appel te schillen en het klokhuis te verwijderen. Snij de appel in kleine blokjes. Voeg de appel toe aan een schaaltje. Voeg hier de ery-bronze en kaneel aan toe en roer goed door. Vervolgens doe je de overige ingrediënten van de vulling erbij en roer alles door.

Verdeel de vulling over de 12 siliconen muffinvormpjes en bak de appelbites af voor 25 minuten. Laat ze daarna buiten de oven volledig afkoelen.

Week de gelatineblaadjes voor 10 minuten in koud water. Mix vervolgens de kwark met slagroom en frost door elkaar. Daarna verwarm je 30ml water in een steelpan en smelt hier al roerend de gelatineblaadjes door. Als het is gesmolten, zet je het vuur uit. Schenk het gelatine water langzaam bij de kwark en mix dit door. Daarna verdeel je de kwark vulling over de appelvulling. Zet ze vervolgens voor 60 minuten in de koelkast. Als de kwark stijf is, zet je ze voor 60 minuten in de vriezer. Hierdoor kun je ze uit de siliconen muffinvorm krijgen.

Serveertip: appelstukjes met kaneel en ery-bronze en Caramel crush


Voedingswaarde 1/12:

kCal 178 | Khd 3.3 | Ei 5.1 | Vet 15.4


Heb jij deze Koolhydraatarme Appel Kaneel Bites gemaakt of een variant ervan? Ik zou het leuk vinden als je het deelt op social media mij kan je taggen met @keto_ilona


Koolhydraatarme Appel Kaneel Bites

Koolhydraatarme Appel Kaneel Bites

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page